sreda, 15. avgust 2018

Morska

Z mislimi se počasi, ampak res počasi selim k dopustu in prijetnemu zvoku valovanja in bučanju morja. Tako je nastala zelo preprosta dopustniška voščilnica, ki je lahko rojstnodnevna ali pa kar tako, da nekomu polepšamo dan. Lahko pa bi se hitro prelevila tudi v vabilo, če kdo praznuje v tem letnem času in pripravlja zabavo z morsko tematiko.



Pa gremo k izdelavi. Za izdelavo peščene plaže potrebujemo tanek papir ali kar post it papirček, ki mu natrgamo rob in ga nalepimo na košček tršega papirja tako, da pustimo en del roba neprekritega. V mojem primeru je to foto karton velikosti 10x 15cm. Neprekriti del pošteno premažemo z Versa Mark blazinico, ki je idealna za embosiranje.



Predel posipamo z embossing prahom. Da sem dobila izgled peščene plaže, sem uporabila Ranger Distress embossing prah - Old paper. Nato odstranimo odvečni prah in ga vrnemo v posodico. Pošteno segrejemo grelno pištolo in nato raztopimo embossing prah.



V tretji fazi naslikamo morje. Na gladko površino nanesemo različne odtenke distress inkov (Tumbled Glass, Peacock Feathers, Blueprint Sketch) in z večjim čopičem na papir nanesemo vodo. Razporedimo jo po delu papirja. Na vodo nato nanesemo različne odtenke distress inkov, da dobimo izgled morja.



Površino pustimo, da se posuši ali pa postopek pohitrimo kar z grelno pištolo. Nato uporabimo manjši čopič (recimo velikost 4) in belo tempero, ki jo nanesemo ob stiku morja in peska in nekaj tudi na samo površino morja. Svetujem, da pri tem skoraj ne mešate tempere z vodo. Dodate jo le za kanček. Poleg tega nanašajte manjše količine barve naenkrat. 



Voščilnico dokončamo tako, da izrežemo natikače in jih zalepimo. Dodamo še napis in odtisnemo srce na embosiran del, da bo zgledalo, kot bi nekdo narisal srce v pesek. Voščilnico skupaj s postopkom izdelave najdete tudi na Beadsi blogu. prav tako pa prijavljam izdelek v Craftalnico, kjer imajo tokrat morski izziv



Če ste na dopustu, uživajte. Za vse tiste, ki je že za vami, naj vam današnja voščilnica prikrade kakšen spomin na dopustniške dni. Tistim, ki pa dopust še čakate, pa naj čas do tja čim hitreje mine.

14 komentarjev:

MA-MI pravi ...

Za nekatere se dopust začenja, za druge pa se zaključuje ... ne glede na to, si naredila zelo lepo voščilnico - tudi pozimi se je ne bi branila!
Uživaj na dopustu!

Ne-Ja pravi ...

Uživaj v dopustu. Voščilnica je svetovna in tale ideja z embossiranim peskom je svetovna :)

Nataša pravi ...

Krasna je.
Uživaj na dopustu, tudi zame se jutri začne :)

Helena pravi ...

Prava voščilnica za uvod v poletni - morski dopust. Plaža in morje zgledata čisto resnična.
Lepo se imej, ko boš na dopustu ...

Metuljčica pravi ...

Res si super, še ustvarjalno znaš čudovito vstopiti v zaslužen dopust. Evo, jaz sem se ravno vrnila in tvoja voščilnica me je vrnila nazaj v lepe dopustniške dni, ko sem uživala v morju in peščeni plaži. Srčki pa so celo na mojih natikačih. Res ti iz srca privoščim super dopust.

Hali pravi ...

Naj bo tvoj dopust enkraten tako kot je tale lepotička, ki si nam je pokazala...

moi pravi ...

Pravo plažo si prenesla na papir. Še na morsko peno si pomislila. Naj ti hitro mine do dopusta!

AndrejaM pravi ...

Res se počasi pripravljaš na morje, tudi natikačke si prav previdnio, samo s konicami namočila v krasno mešanico peska in penečega morja. Hvala za postopek izdelave! Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici

Majda pravi ...

Vladka jaz te vidim - stati na obali čakajoč, da morje oblije tvoja stopala ... Le pazi, da ti ne odnese japonk ;-)
Krasna je in morska pena, super ideja.
Uživaj v svojem odklopu, Majda

Tina Z. pravi ...

vau, kakšna lepotica, se človek kar preseli na obalo in hvala za krasen opis postopka!

Cvetoči travnik pravi ...

Draga Vkadka vsaj misli so že usmerjene proti dopustu, tudi to je že nekaj. Japonke imaš pripravljene, morje te bo počakalo, sedaj naj ti dnevi do tja hitro minejo. Hvala za navodila o izdelavi "peščene plaže"in lep pozdrav Andreja

Cvetoči travnik pravi ...

Saj vem, da si drugače Vladka😁

Andreja pravi ...

Čudovita je tvoja morska voščilnica :-)) Krasno si naredila mivko.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Čudovita hvala za navodila kako izdelati peščeno plažo.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili