četrtek, 10. januar 2013

Cottage Cut #1 - Furry Teddy Bear

Januar prinaša tudi mojo prvo objavo na blogu Scrapping Cottage in odločila sem se, da vse skupaj začnem s tem nostalgičnim medvedom, ki me je s svojim starinskim videzom takoj povlekel v vintage vode. Recept je pravzaprav preprost: eko karton + šablone + več različnih Distress Inkov za barvanje + bela tempera + naprintano besedilo in to je to. Največji čar pri ustvarjanju mi je prav to, da z relativno malo različnega materiala ustvariš različne videze. In če sem na začetku delala veliko z raznobarvnim šeleshamerjem, bi mi danes skorajda zadostoval samo še beli in eko karton. Kot mali otrok se navdušim vsakič, ko dobi papir povsem novo podobo, pa najsi bo to zaradi barv ali izrezov. Ta ljubi medved me je najprej asociiral na valentinovo in potem še na rojstvo in prav zato sem na koncu naredila kar dve čestitki.

January brings my first post as a designer at Scrapping Cottage blog. I decided to start with this cute Furry Teddy Bear, which reminded me on Valentine’s Day and on a new bornbaby at the same time. This is the reason that I made two cards, one for each occasion. Recipe for the both card is very simple:  Kraft paper + 4 Scrapping Cottage dies + different Distress Inks for coloring die cuts + white tempera + printed words. I really like to work with Kraft paper and both cards are entirely made of it. I love to watch how paper and die cuts get the new look when I'm coloring them with sponge and different inks.
Na temo rojstvo še nikoli nisem ustvarila kaj bolj s starinskim izgledom in zato sem se kar bolj previdno lotila projekta. Nato se mi je v glavi izrisala podoba medveda, ki sedi na polici in nanjo sem nato še postavila stekleničke, ki vsebujejo to, kar prinaša novorojeno dete: veselje, srečo in nasmehe. 

I never did vintage card for a newborn baby before, so I was really curious how it will look like at the end. When I was coloring the bear, I got the picture in my mind, where he was sitting on a shelf. So I used another die - Spice Rack & Jars and put teddy bear on a rack and gave three jars on it. Each jar is full of 'spices' which newborn baby brings to the world: happiness, joy and smile.
Druga čestitka pa se spogleduje že z valentinovim ali pa je lahko le dober način, da nekomu poveste, da ga imate radi. Takšen ljubeznivi medved je vsekakor lušni prinašalec lepega sporočila. :)

Second card is the perfect way to say someone that you love him/her. Such a cute teddy bear is the perfect messenger  :o) Here I used two more dies - Angel Wings and Marker Sign Shape.
Preden se poslovim vam še pokažem katere šablone vse sem uporabila pri obeh projektih in če nerade naročate v tujino, je za vas odlična rešitev trgovina Mavelu. In če točno takšne šablone ne najdete v ponudbi vem, da vam bo Marina rade volje priskrbela tudi kakšno njihovo šablono, ki še trenutno ni v trgovini. 

I used this dies:


I also made one Slovenian version of the first card and it is already by the little princess.

Pa še slovensko varianto tiste rojstne vam pokažem, ki pa je že romala k novorejeni deklici. Pa srečno!

35 komentarjev:

VSE DOBRO pravi ...

Zdaj si želim, da bi bila mala princeska, ki bi dobila v dar tega lepega medvedka :o))) Vladka to pa je tako ljubko in srčkano, medvedasto popolno :o)))

Prelepo res ... ah medvedki ja :o)))

Vse dobro ...

BojaMoja pravi ...

Jejžešna ... kako nežna :)
Tudi jaz si želim biti mala princeska ♥ ♥ ♥

Andreja pravi ...

JoJ kako čudovite so danes tele tvoje voščilnice in kako lepo si vse skupaj skombinirala! Res si zaslužiš biti del ekipe Scrapping Cottage; prava mojstrica si :-))

Vladuška pravi ...

Če me je že katera slučajno iskala na Scrapping Cottage blogu, sem malo pozabila, da je kar 9 urna razlika z njimi in sem bila malenkost prehitra s svojo objavo. :o) Bo kmalu tudi na njihovem blogu.

In dekleta, hvala za te lepe besede in pohvale. Sežejo do srca :)

Janja pravi ...

Tako cort in odlično narejeno, da samo strmim. Prekrasni sta ♥. Lp

Helena pravi ...

Prava asica si v idejah, kako uporabiti SC šablone! Ta medvedka sta perfektno prikupna. Obe voščilnici sta za v okvir in na steno!

Maja pravi ...

UAU, ampak najprej čestitam!! Čudovit dosežek biti v takšnem dizajnerskem timu, kar si ti več kot zaslužiš.
Všeč mi je, ker stvari delaš praktično "iz nule", torej le z belim in eko kartonom. Končni rezultat je umetnina, ki ji ni para. Vedno jih občudujem in odkrivam vse malenkosti, ki si jih uspela narediti! Noro!

moi pravi ...

Če zna kdo uporabljati njihove šablone si to TI!
Res, tako različna vzroka za voščilo in ista šablona. Pa vse tako paše skupaj.
Krasni sta.

Kristina pravi ...

Neverjetni izdelki, da iz osnovnih šablon z barvami in postavitvijo narediš ubrano celoto na različne teme. Bravo še enkrat, jasno pa je, da so vedeli koga morajo dati v ustvarjalno ekipo.

Renata pravi ...

Kdor zna pač zna in res je super, da si v Cottage ekipi. Se vidi, da prav uživaš s šablonami in jim vdahneš svoj pečat. Medkota sta krasna, predvsem ta drugi se mi je kar vsedel v srce.

mihaela pravi ...

Zelo zelo lepo! Kot vedno!

Marna pravi ...

Vladka, jaz sem brez besed ... obe sta mi nenormalno lepi!

Danica pravi ...

Blagor princeski, ki bo dobila to lepo voščilnico.
No, in če si kdo zasluži mesto v Cottage ekipi, si to zagotovo ti! Kot je napisala Renata, se vidi da uživaš v ustvarjanju s šablonami.
Bravo,zelo zelo lepo.

Simko pravi ...

Obe voščilnici sta zelo lepi, medvedek pa je tako srčkan. Šablonca je res 'perfect' za obe priložnosti.

oldpunca pravi ...

Čudovit je tale medo v vseh kombinacijah! Res si mojstrica :-) Vsakič znova občudujem tvoje izdelke.

helena pravi ...

Vse so povedale že predhodnice, jaz samo še dodajam svoje čestitke. Superca!

Tina pravi ...

Kako zelo lepo si uporabila tega medota. Voščilnica za rojstvo je prav nekaj posebnega, zaljubljeni medo a tudi!

Metuljčica pravi ...

Tudi sama se pridružujem lepim pohvalam. Preprosto si jih zaslužiš. Ko človek vidi izdelke pa itak povedo vse.

Nella pravi ...

Vauuu! Obe varianti sta krasni! Res si mojstrica idej v uporabi šablon :)

Tanja E. pravi ...

Bravo za prvi projekt, čestitke!
Res ti leži to delo s šablonami, enkratna si v barvanju in kombiniranju. Vse ima na koncu dušo, ki izhja dobesedno iz tvoje ustvarjalne skrinje. :) LP!

Mojca pravi ...

Joj kako prisrčno. Prav obe sta nekaj posebnega, šablonice so pa res lepe. lp

Ana K. pravi ...

Nimam kaj dodat, se pridružujem predhodnicam....vedno unikatna in čudovita. Pa vse čestitke za sodelovanje s Scrapping Cottage!

xajA pravi ...

Uau, super čestitki!

Jana pravi ...

Svetovno, tako znaš le ti. Vse čestitke in pohvale!

Simona pravi ...

Spet si prekosila samo sebe. Isti motiv, dva tako različna sporočila.
V resnici si prava mojstrica.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Brez besed!Prava mojstrica! Moj poklon!!!

iris-irena pravi ...

čestitke za blog, zaslužiš si mesto med velikimi - prečudoviti sta obe in v mojem tako ljubem stilu.
lp

MarikaGabez pravi ...

Krasne!!!
Lepo in umetniško udarno si začela tole sodelovanje na tujem blogu. Te šablone (takšne in drugačne) ti res očitno ležijo.

Daša pravi ...

wau Vladka! čudovito, ni drugega za reči...super!

moyca pravi ...

Zelo lepo! Všeč mi je tvoj edinstven stil!

Hali pravi ...

Čudovito, cela zgodba!Tako lep, topel je, poln dobre volje, veselja, smeha..vsega kar prinaša novorojeno dete!

Anonimni pravi ...

Svaki put kad vidim novi post na tvom blogu,ne mogu odvojit oči od predivnih stvari koje izrađuješ. Stvarno divno i maštovito. Lp.

Alenka pravi ...

Super čestitka! Mwdo na polici v shrambi :):) Saj to se pri malih otrocih vedno dogaja :):) Povsod igračke :):)

Creatissimo pravi ...

Všeč mi je, da nam pokažeš, da je vse mogoče... Niso samo roza barve za princeske. Tudi ti dve tvoji sta čudoviti! Veseli me, da bodo tvojo izvirnost občudovali še prek meja.

Sapfina pravi ...

Kraaaasna!