petek, 13. junij 2014

Rožmarin in sivka ujeta v okvir

Če bi kakšen psiholog ali psihiater preučevala mojo osebnost po tem, koliko lastnih fotografij ali fotografij mojih najbližjih imam razstavljenih po stanovanju, bi imela z mano verjetno veliko dela. Pa ne za to, ker bi imela razobešenih toliko fotografij ampak za to, ker nimam nobene. Nasploh pri meni po stenah visi zelo malo. Vendar če sem na obisku pri drugih, mi je to zelo všeč, ampak pri sebi doma pa ne vem... In prvi korak k temu, da nekaj spremenim, sta ti dve sliki. Nista sicer fotografiji, bosta pa vsaj malo osvežili stene in morda enega lepega dne rožmarin in sivko nadomestim z lastno fotografijo :)

Pri obeh motivih sem uporabila isto tehniko kot pri tem šopku rož v vazi in zato vse skupaj izgleda, kot bi bilo narisano z vodenimi barvicami. Ko sem namreč končala s šopkom, sem bila tako v zaletu, da sem na hitro ustvarila še ti dve. Ne zahtevata namreč veliko dela, saj gre samo za en motiv in ozadje, poštepljano z tekstovno štampiljko.
Obe sliki me kar poneseta na morje, na mir, na uživanje v mreži. Dokler ne grem na dopust, se bom tolažila z slednjo, ki mi jo je J. namontiral na vrtu. Ni boljšega kot ura preživeta s knjigo v viseči mreži. Samo mora biti velika, da se počutiš kot v kakšnem kokonu in svet se takrat malo ustavi, postoji in utihne. Preverjeno :)
Uživajte v vikendu!

25 komentarjev:

Helena pravi ...

Vladka, verjamem, da si znaš narediti lepo in sproščeno, četudi še nisi na dopustu. Za visečo mrežo bom morala počakati nekaj časa, da drevesi zrasteta :)
No, zdaj pa k tvojima slikama - vidim, da ti ta tehnika leži in je kot nalašč za ustvarjanje slik. Obe si dala v čudovita okvirja!
Uživaj v vikendu!

helena pravi ...

Ooooo, čudovito, kar vonjam morje. Okvirja sta enkratna in še bolj "naredita" sliko.
Jaz imam visečo mrežo kar v dnevni sobi, razpeto med in drugo steno - zimska varianta, poleti pa na terasi, ki jo obkroža sivka. Mreža je široka, takšna za dva in je res udobna. Ko gremo pa na jadranje, jo vzamemo s seboj in jo navežemo na jambor in genovo. Uporabna stvar je to....:):)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Oooooo
Vladka
kako lepa popestritev za oči.
Krasni rastlinici, ujeti v okvir
lep viked, poletje z vonjem sivke in rožmarina
lp Tamara

Hali pravi ...

Mmmhhm zavohala sem sivko in rožmarin.Prekrasni sta! Lep vikend tudi tebi!

oldpunca pravi ...

Občudujem tvoj smisel za estetiko. Ti dve sliki sta popolni. Vse štima, od ozadja, enkratno pobarvanega motiva, do okvirja in krasne scene za fotografiranje.
Viseča mreža pa ostaja na vrhu seznama mojih želja :-)

Ne-Ja pravi ...

Enostavno čudovito! Fenomenalna tehnika :)! Okvir z šopkom prave rastlina pa da tisto podebno osebno noto. Z veseljem bi toel obesila an steno, čeprav sem bolj tvoje sorte - brez svojih slik oz kakršnih koli slik po stenah. OK, sestavljanka s 5000 kosi je izjema ;)

Mojca pravi ...

Uaaaaaaaaaaaaau! tole bo pa res lepo okrasilo tvoje stene! čudovita ideja in izvedba. lp

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, tako lepi sliki in tako lepo spremno besedilo, da človeka kar prevzame in ga popelje med dišeče poljane teh prečudovitih rastlinc.
Ker sem zgrešila cvetje v vazi sem ga danes pogledala in je krasno. Kar zavidam vam mojstricam za tako lepa ustvarjanja.
Lep pozdrav in lep vikend ti želim (z mrežo ali brez):))
Andreja V.

Danii pravi ...

Super si ju naredila in verjamem, da ti bosta zelo polepšali prostor v katerem ju boš imela :-)
Lp Danii

Biljana pravi ...

Zelo lepo, nežno....

Barbara GR pravi ...

Joj Vladka... naredila si res čudovita okvirčka!Preprosto elegantna! Lavanda in rožmarin dišita po morju!!!!
Lep pozdrav z obale, Barbara GR

Martina pravi ...

Vrlo lijepe slike. Izgleda fantastično. A što se tiče fotografija obitelji i sl.nema ni kod mene ni jedne. :) Uživaj u svojoj mreži i želim ti lijep vikend.
Lp, Martina

Hiška iz papirja pravi ...

Vladka, obe sliki sta fantastični, verjamem, da ju boš z veseljem občudovala na steni. Na tvojem mestu bi na steno dodala tudi tisti šopek od zadnjič!

Danica pravi ...

Wau Vladka, to bi bilo pa res škoda, da tako lepih slik ne bi imela obešenih pri sebi doma.
Čudovito delo!
Lp Danica

Keti's Projects pravi ...

Čudovita, nežna in zelo šik.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tvoje stene niso brezveze ostale prazne . Očitno so čakale na te slike. Tako so čudovite, da jih lahko narediš še kaj. čao

Tina pravi ...

Vladka, kako lepo!!! Pa, če boš kdaj imela˙´poročilo` psihologa, mi ga posreduj...bo veljalo tudi za mene :-) Me pa res srbi, da bi si sedaj tudi jaz kaj naredila :-)...

Sonja pravi ...

meni sta tile sliki prav super, da ne omenjamo okvirjev :) Sama sem pristaš tega, da vsak na stene obesi tisto, kar rad vidi. Ali pa nič, če mu je tako ljubše.
Tudi sama se rada pocrkljam v mreži. Pri nas jo obesimo kar na kovinska nosilca za sušenje perila :) imamo pa tisto mehiško, v katero se res zaviješ kot v kokon. Tam en-dva-tri zadremam :)

Metuljčica pravi ...

Velja tudi zame, prav malo imam izobešenega na steni, ampak upam da letos pobelimo in potem bo "novim" stenam pripadla tudi kakšna slika. Ti tvoji sta fenomenalni, prav izražata tvoj dober okus po izbiri.

Adrijana Knez pravi ...

Mmmmmm...rozmarin in sivka sta pridišala do mene. Super si okvirila motivčka.
Obozujem sivko in jo imam posajeno okoli hiše. Neverjetno kako sproščujoč je njen vonj v poletnih mesecih. Dobra knjigica in tišina, ki jo spremlja le ptičje petje - raj na zemlji ;);)
Lep začetek tedna ti zelim, Jana

VSE DOBRO pravi ...

Sivka in rožmarin prijazno kličeta poletje :o) in tvoja privabljata smeh na obraz in radost ... nadvse ljubko in nežno ...

Vse dobro ...

Kristina pravi ...

ooo kako lepo...nežno....

Janja pravi ...

Super ♥. Motiva odlično pašeta v ta okvir. Zelo mi je všeč. Lp

Anonimni pravi ...

Prečudoviti sta. Obe. In znova tako ... tvoji. Viseča mreža in za trenutek svet ujet v tišino ... oh, kako je to trenutno oddaljeno od mene ... :) Naj ti bo lepo.

Pozdravček, B.

Mavrična ribica pravi ...

Zelo všeč mi je vaš stil. Vse voščilnice so nekaj posebnega.