petek, 22. avgust 2014

Shaker morska voščilnica

Shaker voščilnico sem nazadnje naredila na svojih ustvarjalnih začetkih, kar nekaj let nazaj in glede na to, da so v zadnjem času znova tako popularne, sem se je lotila tudi sama. Ker je končno prišel čas, ko začnem odštevati dneve do mojega dopusta in že sanjam o terasi in pogledu na morje, sem se odločila, da ustvarim eno morsko voščilnico. Spodbudile pa so me k delu tudi nove šablone  Let´s Get Nautical, ki sem jih že nekaj časa imela nagledane in se sedaj dobijo tudi v trgovini Mavelu. In ko sem videla tole, so me že tako srbeli prsti, da sem morala pohiteti do ustvarjalne mize. 
Najprej sem se lotila “lesenih desk“, ki jih prav tako že dolgo nisem izdelovala. Kako iz papirja ustvariti učinek lesa, si lahko pogledate na Ustvarjalni skrinji nasvetov tukaj, tukaj in tukaj. Za tokratno voščilnico sem jih delala tako kot v drugi varianti, s tem da sem si trakove izrezala iz kraft papirja in jih pobarvala z dvema Distress Inkoma: Walnut Stain in Vintage Photo, nato pa sem trakove zmučkala in še malo prevlekla z belo tempero.  Nato sem jih nalepila na šeleshamer enake velikosti kot je osnova voščilnice in izrezala malenkost manjši krog kot je izrez ladijskega okna, kamor sem kasneje postavila samo okno.

Obrobo ladijskega okna sem pobarvala s turkizno bravo, ki sem si jo namešala s temperami in pustila, da se pošteno posuši. Nato sem se tu in tam dotaknila izreza z Versa Mark blazinico in nanesla Distress embossing prah Walnut stain in toplotno obdelala, da je nastal učinek zarjavelosti. Tega sem nanesla tudi na vse te drobne rjave krogece oz. "vijake".
Nato sem se lotila “pogleda skozi okno”, pri čemer sem izrezala krog iz svetlo modrega šeleshamerja, s pomočjo dekorativnih škarij sem izrezala valove, z rezalno šablono del ladjice in oblake z Baby Sleeping on Moon šablono. Da je vse skupaj nekoliko dvignjeno sem rob kroga izrezala še iz moss gume in ga prav tako pobarvala s turkizno barvo. Guma hkrati preprečuje, da drobni delci ne pobegnejo iz okna (podobno kot v tem videu). In nato sem vse skupaj sestavila: najprej osnovo z motivi na katero sem nalepila okrogli rob iz moss gume, znotraj sem posula drobne kroglice, nelepila izrezan krog iz prozorne folije in nato še rob okna. Na osnovo voščilnice sem nato nalepila s 3D blazinicami še osnovo iz “lesa“. Da vse skupaj ne bi bilo preveč prazno, sem nakvačkala “mornarsko vrv“ in nanjo prilepila raznobarve trakove, izrezane kar ročno. Napis, vzet iz seta Čudovito praznovanje, pa sem odtisnila na izrezan oval.
Ja, kar nekaj dela in časa sem porabila za tole. Ampak kar se mene tiče, se je splačalo, saj mi je končni izdelek zelo pri srcu in bo ostal kar doma, v moji zbirki :) Sta pa podobno kot jaz v preteklih dneh ustvarjali tudi Janja in Tanja in ustvarili čudovita izdelka, kar preverite!


Pokukajte pa tudi na Mavelu blog, kjer boste prav tako našle to mojo objavo! Uporabljene materiale iz trgovine Mavelu pa si lahko pogledate tudi v sliki:

21 komentarjev:

iris-irena pravi ...

vladka, velemojstrsko si tole naredila. vidim, da je bilo z izdelavo zares veliko dela in da je prav, da ta lepotica ostane v tvoji zbirki.
je prava mala mojstrovina!
lp

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Oh, Vladka! Z veseljem bi prišla na razstavo tvojih voščilnic, če jo boš kdaj pripravila. Vsaka posebej je umetniško delo, vem, da je v njih veliko dela, ampak rezultat je tako lep, da je vredno. Tvoje deske so originalne, žeblji, okvir, oblački, barve...., samo stoj in glej!

Danica pravi ...

Uf Vladka, tale je pa res za okras na kakšno poličko ali steno in čudovit spomin na letošnje morje. Zelo lepa.
Predvidevam, da si imela kar nekaj dela z njo.
Lp Danica

Adrijana Knez pravi ...

V-l-a-d-k-a to je naravnost fantastična shaker voščilnica in vse na njej mi je zelo všeč: ozadje iz "desk", ladijsko okno in čudovit pogled na morje...In krasno si zaključila z zastavicami!!! Tudi sama sem navdušena nad "potresi me" voščilnicami in vem, da je z njimi veliko dela. Lepo, da bo ostala v tvoji zbirki!
Lep vikend ti zelim, Jana

Helena pravi ...

Saj ne vem, kaj mi je najbolj všeč na tej voščilnici, saj je prekrasna. Občudujem realistični videz desk v ozadju (še žebeljčke si dodala), pesek na dnu morja, delček jadrnice ... Vse je noro dobro in čisto prav, da ostane v tvoji domači zbirki. Jo bom lahko kdaj v živo občudovala :)

Tanja E. pravi ...

Tele tvoje krasne deske kar dišijo po lesu, sem jih že kar malo pogrešala. Odlične so! Zelo mi je všeč, da si izbrala drobne kroglice za polnilo, ker spominjajo na penjenje in gibanje morskih valov. K tematiki prav pristaja tip voščilnice - shaker. Pa ta rja na oknu, originalno. Pa nakvačkana vrvica z zastavicami... Skratka, čudovita je! LP:))

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prekrasna je
navdih in pridih morja
super
lp Tamara

Klara pravi ...

Vladka, tvoja čestitka je tako v nulo dodelana, da ne vem kaj mi je bolj všeč; pokrajina za oknom ali okno ali deske... Prekrasna je...tudi, če si malo plonkala. ;))

vilinke pravi ...

Zelo lepa in izvirna voščilnica
LP Vilinke

HRANDICA pravi ...

Uh, je pa res kar nekaj dela s takšno voščilnico. ampak za tole se je res splačalo, sploh, če bo ostala doma v zbirki.

Martina pravi ...

Wow Vladka, čestitka je savršena. Predivno izrađeno do najmanjeg detalja.
Lp, Martina

Ne-Ja pravi ...

Brez besed - fantastična in verjamem da jo boš obdržala :)

MA-MI pravi ...

Krasna je, verjamem, da se težko ločiš od nje. Uporaba moosgume pa je zelo dobra zamisel, jo bom tudi sama uporabila, ko se bom prihodnjič lotila take voščilnice. Lp, Maja

Anonimni pravi ...

Se postavim v vrsto in samo še molčim. Noro lepa je!

Pozdravček, B.

Andreja pravi ...

iiijoj Vladka ...
res si prava umetnica in tale voščilnica je tako cart ...
Zato pa bo ostala doma, kajne :-))

oldpunca pravi ...

Uf, čisto sveža z dopusta, pa me ob pogledu na tole tvojo lepotičko že vleče nazaj :-). Popolnoma te razumem, da je ne boš dala z rok. Tudi jaz je ne bi :-)).
Predala sem pozdrave Braču in te najavila. Terasa in kristalno čisto morje čakata nate :-)).

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Naj po teh komentarjih še kaj dodam???? Les je kot pravi - nekaj podobnega je ustvarila tudi Janja, tako da lahko za obe rečem - kapo dol. čao

Mojca pravi ...

oooo kako je čudovita! lp

moi pravi ...

Za takšno lepotičko se je seveda splačalo potruditi.

Trenutki kreativnosti pravi ...

Čudovita je!!

*Urška* pravi ...

Neverjetno,kako ti je to super uspelo.Vrhunsko izdelano!!!Najprej sem mislila,da je les ta pravi.Ni kaj dodati...lahko samo občudujem :)
LP,Urška