četrtek, 30. marec 2017

Akvarelno pobarvano cvetje in Pink&Paper trgovina

No pa ostanimo tudi v tej objavi pri akvarelnem barvanju. Po vaših blogih je namreč moč občudovati veliko krasnih voščilnic narejenih z Altenew štampiljkami in seveda se tudi jaz nisem mogla upreti temu trendu. Sem pa posegla po takšnih, ki jih je potrebno pobarvati. 



Ob tem bi vam rada predstavila Pink & Paper trgovino, ki ima svoj sedež v Kranju, njena lastnica Flóra pa je iz Madžarske in ima tudi svoj blog, kjer predstavlja predvsem Scrapbook-e. Ravno delajo tudi na tem, da bo kmalu dokončana stran v slovenskem jeziku. Tako sem sama na današnji voščilnici uporabila Altenew - Amazing you set štampiljk, zeleni embosing prah, dodala celo perlo in kos potiskanega papirja, ki mi je barvno ravno pasal med zgornji kartonček in osnovo voščilnice. 



Pa še eno zanimivo zadevo bi vam rada predstavila, ki je sama do sedaj nisem poznala. In ko mi jo je Flóra poslala, sem najprej gledala kaj to sploh je :) Ime "Watercolor Palette" mi je sicer nekaj povedalo, ampak vseeno nisem razumela v čem je njena posebnost. Po brskanju na netu pa se ugotovila naslednje: nanjo lahko nanesete akvarelne barve ali distresse ali markerje, ki reagirajo z vodo, jih poljubno mešate z vodo in ko prenehate z delom, enostavno pustite, da se na paleti posušijo. Naslednjič, ko potrebujete te iste barve, enostavno namočite čopič v vodo, z njim premešajte posušeno barvo na paleti in znova jo lahko uporabite. Zdi se mi uporabno predvsem za markerje, saj tako prihranite kar nekaj barve, ki bi jo sicer obrisali iz površine in papir zavrgli. Tako približno zgleda, ko je barva suha. Na desni strani sem nanesla zelene markerje, in spodaj modri distress ink, na levi pa akvarelne barve. 



Pa naj še malo opišem kaj sem na današnji voščilnici sploh počela. Najprej sem embosirala z belim prahom odtise cvetov in listja ter jih pobarvala. Nato sem pobarvala še ozadje in pustila, da se vse skupaj posuši. Medtem sem odrezala trak iz črnega fotokartona in nanj embosirala napis iz istega seta štampiljk z zelenim prahom. Traku sem prirezala konec. Ker mi je med osnovo in belim kartončkom nekaj manjkalo sem dodala kos potiskanega papirja, ki deluje tako, kot bi s čopičem sama narisala črte v karo vzorcu. 



Zelo sem se zabavala ob tej voščilnici in svoj notranji mir našla v barvanju. Za vas pa imam še eno veselo novico. V trgovini je namreč do vključno jutri, 31.3.2017, 10% popust na vse Altenew štampiljke in sicer morate v košarici dodati kodo ALTENEW10. In pa nad zneskom 69€ ni poštnine. 



Tako moja malo daljša objava se končuje in upam, da vam pridejo vse te informacije kaj prav. 

Čudovit prihajajoči vikend vam želim!


17 komentarjev:

Nataša pravi ...

Vladka, res prekrasno barvanje in voščilnica je v celoti zelo lepa.
Hvala za prestavitev nove trgovinice in zagotovo grem zdaj malo pobrskat :)

Valerija pravi ...

Krasna voščilnica, zelo lepo si pobarvala motiv.
Hvala za predstavitev nove trgovinice.

Anja Ž. pravi ...

Koliko novih informacij. Hvala, ker jih deliš z nami :) Voščilnica je pa itak čudovita. Zelo se mi dopade črtasto ozadje.

Tina Z. pravi ...

oo, za to trgovino pa prvič slišim, hvala! pa za to paleto tudi.
in to mi je ekstra všeč pri tebi, kako se lotiš stvari na vedno nov način - altenew na čisto poseben način, tako nežna in drugačna!

Keti's Projects pravi ...

Čudovita voščilnica. Pa hvala za informacijo o spletni trgovini, grem kar takoj pokukat, čeprav do nadaljnjega nimam dovoljenja za zapravljanje. Haha, kakor da me je to že kdaj ustavilo. Če nekaj rabim, pač rabim ;-)

oldpunca pravi ...

Hvala za celi kup uporabnih informacij. Tale plošča za barve je res zanimiva. Meni se včasih kar milo stori, ko moram obrisati ploščo, na kateri je ostalo še veliko barve. :-(
Tvoja tokratna voščilnica je čudovita, čeprav malo drugačna, kot sem jih vajena občudovati pri tebi. Rožico si krasno pobarvala, vsi dodatki pa lepo zaokrožijo celoto. :-)

Helena pravi ...

Vladka, všeč mi je, ker je obris bel, tako se akvarel še lepše vidi in zgleda kot prava akvarelna slika. Vse skupaj deluje zelo nežno in toplo.
Tista plošča zgleda zanimiva in uporabna. Hvala za vse nasvete.
Zdaj pa skok v trgovino, čeprav bom denarnico tokrat pustila doma (in kartico) :)

Goga pravi ...

Oo lepa je. Krasno barvanje. ( Pa dej no, teb vse rata 😣).
Hvala za poduk o plošči. Tole si moram nabavit, zelo uporabna stvarca.
Lp Lili

Metuljčica pravi ...

Čudovita voščilnica, lep odtis in čudovito barvanje mi kar ne gre iz glave. Hvala tudi za vse predstavljeno. Grem kukat v trgovino.

Majda pravi ...

Hvalaaaa - me je že vmes odneslo na njen blog, pa v njeno trgovinico pa spet k tebi in nazaj :-) Vedno sem navdušena nad vsem bližnjicami pri ustvarjanju, ki jih prijazno delite z nami na vse mogoče načine.
Navdušena pa sem tudi nad pomladno voščilnico!
Prijazen pozdravček, Majda

Mavrična ribica pravi ...

Krasna je. Lepa barvna kombinacija. Na tvojem blogu so vedno same krasne objave.

Hali pravi ...

u tole je pa objava in pol, polna krasnih novosti. Hvala za vse, voščilnica pa prelepa tako nežno in lepo pobarvana...

cebelica pravi ...

O, nova trgovinica z ustvarjalnimi pripomočki. Super! :D Hvala za informacijo. Sem že na hitro pokukala tja, malo daljši "sprehod" po trgovini bom naredila pa čez vikend. :)
Zelo lepo voščilnico si naredila - tako pozitivno in pomladno. Čisto pravo za te lepe sončne dni. :)
Hvala tudi za informacijo o "watercolor palette". Sploh nisem vedela, da to obstaja. Vsak dan se naučimo nekaj novega, kajne?
Lepo se imej! xx

ArtMBR pravi ...

Hvala za nasvete

Marija pravi ...

Zelo lepa, zanimiva voščilnica. Hvala za natančno razlago same izdelave voščilnice, ter mikavno predstavitev trgovinice. Spet nekaj mamljivega, za vse nas ki moramo nujno spet kaj imeti.... :)

Janja pravi ...

Krasno si pobarvala motiv. Zelo mi je všeč temnejši trak z embosiranim napisom.
Hvala za povezavo do nove trgovinice. Lp

N-Eva pravi ...

Uf ta voščilnica pa mi je zelo všeč. Zopet nekaj novega in zelo lepega.