torek, 28. marec 2017

Enoplastno med oblake

Tokrat moram priznati, da sem ob izzivu, ki tokrat poteka na Craftalnici, takoj pomislila, da tokrat pa ga izpustim. Pa ne zato, ker bi bilo s samim izzivom kaj narobe, ampak zato, ker enoplastna voščilnica enostavno ni zame. Pravzaprav jih sploh nikoli ne izdelujem. Prvič, ker mi je veliko lažje delati na dodatnem kartončku in če slučajno kaj naredim narobe, lahko le-tega zamenjam in vzamem novega. Če pa delaš direktno na osnovo, pa tako uničiš osnovo. Kot drugo pa imam rada, da je voščilnica trdna in dodatna plast ji to zagotovo daje. Iz tega razloga tudi ne kupujem že pripravljenih osnov za voščilnice, ampak si jih delam sama.


Ampak vsi ti moji klasični razlogi zoper enoplastno voščilnico me vendarle niso odvrnili, kajti vseeno me je zanimalo, kako bi vse skupaj izpadlo. Pa še novo štampiljko sem morala sprobati. Pred kratkim me je namreč kontaktirala Debbi iz podjetja Whimsy Stamps, če bi želela biti v mesecu maju gostja na njihovem blogu. Kot veste, sama bolj poredko barvam odtise in malo sem vseeno razmišljala ali bi ali ne bi, ampak sem si rekla, da vzamem tudi to kot izziv. Za trening, preden se predstavim na njihovem blogu, pa sem se odločila, da eno izmed prejetih štampiljk uporabim na današnji voščilnici. 


Nisem nič kaj komplicirala. Osnovo sem si izdelala kar iz akvarelnega papirja in štampiljko odtisnila z versa mark in nato embosirala z belim prahom. Zato se na fotografijah oblaki malo slabše vidijo. Barvala sem z akvarelnimi barvami in ozadje z tumbled glass distress inkom. Na koncu sem odtisnila še napis, ki je prav tako od Whimsy Stamps. Ko so se barve posušile, sem tako kot je svetovala Martina na koncu te objave, dala voščilnico med papir in pustila nekaj časa v sizzix mašini, da se zravna. 


In zaključek vsega tega? Izzivi so prav zato, da človek preizkusi nekaj novega in hvaležna sem Lili, da si je to namislila :) Pa še pri barvanju odtisa sem lahko malo vadila. Bodite lepo in preizkusite kaj novega tudi same. Jaz pa prijavljam današnjo voščilnico v Craftalnico.


26 komentarjev:

Valerija pravi ...

Najprej čestitke za gostjo, pa saj sama veš, da je to povabilo več kot zasluženo, sicer te ne bi povabili... in tudi s to voščilnico si njihovo zaupanje upravičila. Lepa in nežna voščilnica, všeč mi je embosiran motiv.

Kajcyika pravi ...

Ooo čestitke za gostjo! Več kot zasluženo! :)
Čestitka je pa čudovita. Prav nič se ne vidi, da bi imela kakršne koli probleme z izdelavo ali s samo tehniko 'ene plasti' :) Tako kot vedno.. Suuuper čestitka! :)

Anja Ž. pravi ...

Čestitke za gostovanje tudi z moje strani! Glede tvojih pomislekov glede enoplastnih voscilnic te pa popolnoma razumem. Tudi jaz imam nekaj ravno takih :) Si se pa super spopadla z izzivom in že konaj čakam, da vidim, kaj boš še pripravila z WS štampiljkami.

moi pravi ...

O, to je pa dobra novica, čestitam za gostovanje. Sem vesela, da smo te izzvale iz cone ugodja. Lepo si pobarvala motiv.

Klara pravi ...

Zelo je lepa! Mislim, da je (skoraj) vsem tale izziv res izzivalen :), kar je tudi namen :)! Čestitke za gostjo!

Keti's Projects pravi ...

Čestitke za povabilo. Meni je tale tvoj "poskus" všeč in komaj čakam gostujoče voščilnice. Super se je igrat z barvanjem. Jaz se tudi trenutno igram z enoplastno.

oldpunca pravi ...

Čestitke za povabilo! Vem, da se boš super odrezala. :-) Tale enoplastna voščilnica pa je preprosto čudovita. Krasno si se lotila izziva in ga tudi vrhunsko izpeljala. Martina ima pa same super nasvete. Sem tudi sama preizkusila njen način ravnanja papirja. :-)

Helena pravi ...

Super Vladka! Več kot upravičeno boš njihova gostja.
Prekrasno pobarvan motiv. Všeč mi je, da si uporabila bel embosing, saj pride akvarelno barvanje še bolj v ospredje.

Moje drobtinice23 pravi ...

Čestitke Vladka!
Ta balon med je fantastičen...sem se kar malo popeljala z njim med oblake ☺ Super si izpeljala izziv.

Maja pravi ...

Čestitke za gostovanje!
Super si se lotila izziva. Balon je super pobarvan in kljub temu, da je voščilnica enoplastna, ji različni odtenki barv dodajo nekaj globine.

Metuljčica pravi ...

Najprej seveda čestitke tudi z moje strani. Tebi itak vse uspe. Ravno včeraj sem se lotila izziva Craftalnice tudi sama, pa sem imela ravno takšne pomisleke kot ti, a kot sama praviš, namen izziva je ravno to, da preizkusiš nekaj novega. Čudovito ti je uspelo. Balon je krasno izdelan in celotna voščilnica je enkratna.

Majda pravi ...

iskrene čestitke za gostjo - se že veselim novih objav:-)
Hvala pa ti tudi za tole današnjo oz. za tolažbo... Tudi sama se še nisem lotila enoplastne, preprosto moram vedno še kaj dodati;-) Zato hvala tudi za spodbudo, saj je tvoja voščilnica čudovita in tako spodbudna - meje si postavljamo sami, kajne?! In če je balonu meja nebo, grem sama še preko svoje... grem ustvarit eno enoplastno...
Drži pesti še zame, Majda

katkam__ pravi ...

Joooj kako lepa voščilnica, res :) Odlično si ga pobarvala, sploh ni videt, da bi imela pri izdelavi kake pomisleke :)
Štampiljka pa mi je noro všeč - veš mogoče, če se da dobiti kje v SLO?

Lp, Katja

Vladuška pravi ...

Katkam_ vem, da ima nekaj njihovih štampiljk Darilnica Klavdija: http://www.darilnica-klavdija.si/index.php?route=product/search&search=whimsy
Sicer nima točno te, ampak vem, da se s Klavdijo da dogovoriti, da ti naroči zadeve. najbolje, da kar njo povprašaš.

Hali pravi ...

Ja, prav vse smo se ukvarjale z istimi misli in potem smo same nase ponosne, ker se izziva lotimo in nastanejo tako krasni izdelki. Res čudovit izziv in čestitke za gostovanje in za prekrasen balon med oblaki...

Cvetoči travnik pravi ...

Čestitke za gostjo, saj se ve,koga je potrebno povabiti, da bo kaj konkretnega pokazal,pa še nam zaupaš kaksne novosti ipd.😊
Je pa zanimivo,koliko nas je,ki nam ta enoplatnost ni ravno na TI,ampak zmogle smo😊.
Naredila si tako super,visokoletečo, naj tako ostane. Lepo bodi, Andreja

Mojca pravi ...

waw tvoje barvanje je enkratno in res lepa voščilnica. lp

kr ena pravi ...

Zelo lepa, taka nežna, pa vseeno živahna. Vedno rada pogledam kako punce ustvarjate in vedno znova me presenečate :)

AndrejaM pravi ...

Čestitke za gostjo!Balonu si privoščila krasno barvno kopel in verjamem, da boš še večkrat pobarvala kakšen motiv!

N-Eva pravi ...

Čestitke za gostjo tima.....zasluženo. Voščilnica ti je enkratno uspela...imam občutek, da to ne bo edina enoplastnica :-)

Tina Z. pravi ...

oooo, čestitke, ti si obogatitev za prav vsak tim, ker si neverjetna v prav vseh svojih stilih!
tale balon je pa naravnost fantastičen, tako super pobarvan in tako lahkoten, da te kar popelje med oblake in domišljijo.
no, vse te probleme z enoplastnimi poznam jaz, da bi pa ti kdaj kakšnega imela, si pa ne znam predstavljati. tako sem pri zadnjem eksperimentiranju uničila dve osnovi oziroma bom zdaj naredila večplastne voščilnice, če se bo seveda sploh dalo ;)

Goga pravi ...

Čestitke za gostovanje, popolnoma "prisluženo".
A veš, da me baloni zadnje čase čisto fascinirajo. Tvoj je krasen. Tak vesel in lebdeč. Vesela sem, da sem razmigala ustvarjalni svet, tudi sebe zraven. Ugotavljam pa da nam ni noben izziv problem.
Hvala, da si z nami v Craft-alnici. Lp Lili

Nataša Š. pravi ...

U super in čestitke za gostjo! Voščilnica je pa zelo luštna, všeč mi je motiv in način kako si ga pobarvala. So res kar izzivi- te enoplastne in tvoja je enkratna.

Andreja pravi ...

Zelo luštno voščilnico si naredila in krasno pobarvala balon :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Tanja E. pravi ...

Čudovito ti je uspela…, hvala ker deliš z nami v CRAFT-alnici in jo bogatiš, LP

Trenutki kreativnosti pravi ...

Vladka, krasna je!
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!