sobota, 06. maj 2017

Predelana Noetova barka in Whimsy Stamps

Zelo sem vesela, da so me pri Whimsy Stamps že pred časom povabili k sodelovanju in tokrat se predstavljam kot njihova gostja. Ker barvanje odtisov ni moja značilnost, mi je bilo to pravzaprav kar izziv in med mnogimi štampiljkami, sem si izbrala motiv živali na Noetovi barki. Motiv se lahko uporabi tako za rojstvo, kot za rojstni dan ali kakšno drugo priložnost. Sama sem izdelala morsko rojstnodnevno voščilnico, ki izgleda takole:


Hi. I'm so exited because I'm a special guest designer at Whimsy Stamps blog today. They have so many great products, specially rubber stamps with great motives. You can check all their products here. I used Noah's ark stamp on today's card, but just part of the image. I colored it with distress markers and inks and hand cut the image. With two circle dies I cut the ring out of white cardstock and white fun foam. I also hand cut four red pieces and glue them on the ring to get the look of live preserver. I also cut the circle out of the kraft cardstock and distress the edges with brown distress ink. I took another piece of white cardstock and colored it with bright blue distress ink for the sky and darker one for the sea. I glue the main motive with 3D glue dots on it. Now it was time to put my card together: first piece of paper with motive, then kraft paper with circle opening, string and live preserver. For finished touch I stamp the sentiment, which is part of the Sweetest Birthday stamp set.

Ko sem razmišljala, kako bi odtis umestila na voščilnico, mi je padlo na pamet, da bi lahko uporabila samo del odtisa. Tako sem barko spremenila v čoln in žirafe "pustila" na kopnem :) Celoten motiv je namreč takšen:


Z blazinico, ki je vodoodporna, sem štampiljko odtisnila na akvarelni papir in barvala z distress markerji in distressi. Glede na to, da v tem nisem vešča, sem barvala zelo počasi in premišljeno in ko sem končala sem bila tako vesela svojega uspeha, da bi si najraje kar zajuckala :) Predvsem mi je všeč kako je izpadel čoln in oba slona. Ker mi verjetno še enkrat ne bi tako uspelo, sem motiv zelo previdno izrezala s škarjami in ga s 3D blazinicami zalepila na podlago, ki sem jo predhodno pobarvala s svetlejšim modrim distresom, morje pa s temnejšim. S pomočjo dveh šablon krogov, sem iz belega foto kartona in bele moos pene izrezala obroč in mu dodala, prav tako na roke izrezane rdeče dele in vrvico, da je izpadel kot reševalni obroč. 


Krog oz. odprtino sem izrezala tudi iz eko kartona, ki sem ga ob robovih senčila z rjavim distress inkom. Nato sem vse plasti zalepila na osnovo voščilnice po naslednjem vrstnem redu: kartonček z osrednjim motivom, kartonček z okroglo odprtino iz eko kartona, obroč iz moos pene, vrvico in nato še obroč iz papirja z rdečimi deli na katerega sem odtisnila še napis, ki je del seta Sweetest Birthday, prav tako od Whimsy Stamps.


Te dni oz. natančneje od 5.5.-7.5. poteka pri Whismy Stamps tudi posebna promocija, kjer lahko dobite zastonj Hoopy Days set štampiljk, če boste med prvimi 40 kupci, ki bodo kupili na 50$. Več o tem si lahko preberete tukaj. Lahko pa greste na to stran in si shranite zastonj digi štampilji meseca aprila in maja. To pa še ni vse, saj bodo 8.5. predstavili novi program izdelkov, 17.5. pa bodo izšle nove štampiljke in šablone. Toliko o dogajanju na njihovem blogu. Več informacij pa najdete še na njihovi FB strani, imajo pa tudi svojo skupino, kjer se lahko pridružite. 


Whimsy Stamps company has Special Promotion - this weekend ONLY! May 5th through May 7th - first 40 retail orders totaling $50 or more (excludes digital items, tax and shipping), will receive this adorable Hoppy Days stamp set FREE! This cute little frog was the very first Whimsy Stamps rubber stamp ever released. We have brought him out of retirement just for this special promotion. You can check also FB page and the Whimsy Stamps group. Have a great weekend.

Kar nekaj informacij sem vam natrosila in morda vam pridejo kaj prav. 
Jaz pa vam želim en čudovit preostanek vikenda.15 komentarjev:

Valerija pravi ...

Super ideja, da si predelala štampiljko in naredila si zelo lepo voščilnico. Na splošno so mi zelo všeč motivi od Whimsy Stamps, tako, da res lepo, da so te povabili k sodelovanju. Čestitam.

Janja pravi ...

Vladka čestitam.
Joj, le zakaj bolj pogosto ne barvaš odtisov, saj si lep motiv krasno pobarvala. Voščilnica pa je tako luštno sestavljena, da jo je veselje pogledati. Pohvale tudi za ročno obrezovanje motiva, ki meni nikakor ne gre dobro od rok. Lp

Tina Z. pravi ...

Mojstrovina, poleg vsega mi je všeč ta obroč in krasna štampiljka. In ni izziva, ki ga ti ne bi zmogla, perfektno pobarvano. Hvala za vse info.

moi pravi ...

Čudovito barvanje, lahko si res ponosna nase. Čudovita voščilnica je nastala in lepo si jo naplastila. Bravo.

Helena pravi ...

Kamot se lahko postaviš v vrsto z ustvarjalkami, ki mojstrsko pobarvajo motive in jih vedno občudujem. Super ti je šlo in upravičeno si lahko ponosna nase. Pa v ekipi Whimsy stamps tudi. Štampiljko si super predelala in naredila zelo ljubko voščilnico.

Zvonka pravi ...

Čestitke za gostjo. Zelo domiselno si uporabila štampiljko in jo krasno pobarvala.

Maja pravi ...

Super si predelala štampiljko, motiv je odlično pobarvan in prav nič se ne vidi, da ne bi bila vajena barvanja motivov.

Nataša Š. pravi ...

Fantastična voščilnica Vladka! Motiv si enkratno pobarvala, čoln zgleda kot bi bil pravi! Res je lepa, tudi tvoj obroč je super dodatek in lepo zaokroži motiv.

Metuljčica pravi ...

Enkratna voščilnica, res kapo dol za tvoje barvanje. Všeč mi je tudi sestava voščilnice in kako si se znašla z odtisom. Res bravo.

helena pravi ...

Se mi zdi, da je težje kot čoln pobarvati slona. Se motim? Vsaj meni se to vedno dogaja, da imam občutek, da je nanešeno še premalo barve, potem je pa kar naenkrat preveč. Zelo težko mi je navdihniti nežne nianse in pri tem še senčiti oz. temniti na pravih mestih. tebi je res vrhunsko uspelo in sedaj si se spravila še ne predelave štampiljk. Kapo dol!

oldpunca pravi ...

Odkrito povedano, sem dva krat pogledala, kam sem prišla na obisk. :-)) Brez skrbi se lahko še velikokrat lotiš barvanja odtisov. Čoln je res svetovno pobarvan, živalice pa niti malo ne zaostajajo. Globok poklon! Voščilnica je čudovito in domiselno sestavljena, motiv pa izrezan brez napake. :-) Čestitke za gostovanje!

Mojca BOŽIČ pravi ...

Čestitke za povabilo. "Barvanje glih ni moje!!!!"....aja, ne vem zakaj je potem slon čisto resničen (tukaj je ombre tehnike na kubik in to ni mačji kašelj, ki ga lahko streseš iz rokava).... Kakšna voščilnica in predelava štampiljke!!!! Saj sem res že na pol čorava ampak take krasne stvari še presnet dobro vidim. Bravo za vse to.

Hali pravi ...

Perfektna je, jaz imam občutek, da bodo živali kar skočile iz voščilnice. Perfekcija, čista perfekcija...

Marjeta pravi ...

Super voščilnica. Simpatična sličica, dizajn pa tako ali tako fantastičen.


Marjeta

Suzy Jan pravi ...

Najlepše je, ko razum raste in se stara, srce pa vedno ostane mladostno. Igriva in čudovita voščilnica.