četrtek, 5. marec 2009

Adventni koledarji

Na ogled postavljam še nekaj izpred novega leta. Lotila sem se namreč adventnih koledarjev. Naredila sem 2 in pri obeh sešila majhne žaklčke in nogavice. Pri tem sem uporabila filc. Ena varianta je smreka iz žaklovine, druga pa viseči adventni koledar. :




4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ja, javlja se lastnica prve umetnine. Bila sem je zelo vesela. Zdaj pa prosim še za ideje za barvanje velikonočnih pirhov. Vedno bi rada preizkusila kaj novega, na koncu pa pristanem pri barvanju v eni barvi ali pa spacam skupaj kaj zelo neestetskega. Torej, daj idejo za kaj enostavnega in lepega, takega 'zzzart'. Joca

Vladuška pravi ...

Draga sestrična, kar se tiče barvanja pirhov, lahko pogledas komentarje pod čestitkami za veliko noč. Tam sem razložila kaj sem počela lani. Nimama pa nobene posebne tehnike, ker barvanje pirhov ni ravno moje ljubo opravilo ;-) Tako bom tudi letos uporabila tiste barve v 'plastičnih stekleničkah'. Ne vem ravno kako naj to opišem, ampak to mi je najboljša asociacija. So pa v škatlicah, na katerih so taki pisani, kot marmorni, pirhi. Poglej na policah, kjer prodajajo barvo za jajčka. Letos bom poskusila s pastelno varianto. Lani sem kupila osnovne barve, modro, rumeno, rdečo, zeleno. In potem sem to dala na en papir in valjala jajca. Full dobra so bila. Lahko popestriš zadevo tudi s tem, da jih najprej pobarvas s klasičnimi barvami za jajca, nato pa povaljaš še v to 'zmes'. Boš videla, zagotovo bodo lepe. Edina slaba stran tega je, da je malo lepljivo vse skupaj. Si pa hitro gotov in učinek je zagotovljen.:-) Pa veliko uspeha.

Anonimni pravi ...

Sem že dobila idejo, ko sem šla skozi tvoj blog. Jajca bom najverjetneje pobarvala z osnovno barvo, nato pa bom okrog jajčnega 'ekvatorja' prevezala kakšen lep in poseben darilni trak. Kaj misliš? Daj, poskusi razvit idejo še naprej. A misliš, da bo to preveč kičasto? No, pa saj mora biti, ne? LP, Joca

Vladuška pravi ...

Da, vsekakor! Ideja je zelo dobra. Jaz sem razmišljala danes tudi o tem, da bi s štanco nardila par rožic (take kot so na velikonočnih čestitkah) in jih prilepila gor. Seveda jih moram prilepit z nečim, kar ne bo škodljivo za jest ;-) Varianta iz moke. To bom verjetno poskusila. Saj take rože ali kakšne druge like bi se dalo izrezat tudi na roko, glede na to, da ne bos tega delala ne vem koliko. Dajva obe poizkusit, pa si malo zamenjama ideje. To se mi dopade, ko sodelujes z mano aktivno :-)

Pa tista z ekvatorjem se mi je zelo dopadla :-) Kičasto pa itak mora malo bit. Glede trakov pa je kar lepa izbira v Šparu.