sreda, 3. maj 2017

Ko me inspirira #58 - DRSNA VOŠČILNICA

Kaj je res že mesec maj? Je april sploh bil, ali smo ga letos izpustili? Očitno sem jaz nekaj vmes prespala in sploh ne vem :) Kakorkoli, tu je novi Ko me inspirira izziv in tokrat sem izbrala DRSNO VOŠČILNICO, ki me zelo navdušujejo in hkrati delajo preglavice. Tokrat se s potegom vzvratno premika pikapolonica :)


Kot navdih vam dajem na ogled zabavno Majdino voščilnico, kjer ta simpatičen kuža veselo tuli "to youuuu", medtem ko se žoga premika sem ter tja.


Drsno voščilnico je možno narediti na dva načina. Tako kot Majda, ki je v ozadju žoge dodala kovanec, ki drsi sem in tja. Ali pa si pomagate s trakom na poteg, kot na moji voščilnici. Sem imela zelo resen namen, da naredim tudi video in sem dejansko začela snemati, pa je na koncu šlo vse narobe (nisem izbrisala, tako da vam tudi to enkrat pokažem) in tako vam postavljam na ogled zgolj končni izdelek. V pomoč za izdelavo pa vam dajem link do videa o Jennifer, kjer nazorno pokaže oba načina izdelave.


Kot že rečeno, moja pikapolonica vzvratno razkrije napis na traku, ampak se nisem kaj dosti ubadala s tem :) Razen pikapolonice in napisa "Sreča", je vse pobarvano z distress oxide inkoma (Peeled Paint in Fossilized Amber). Pravokotniku z valovitimi robovi sem izrezala kvadrat, ki sem ga nemarno pobarvala in zalepila na osnovo voščilnice. Nato sem iz manjšega pravokotnika izdelala mehanizem za pikapolonico in ga prav tako zalepila na osnovo in sicer na spodnji del, da sem ga kasneje zakrila z valovitim pravokotnikom. Vse skupaj sem okrasila s cvetlicami in zelenjem ter napisom.


Jaz že nemirno prestopam in čakam, da se mi pridružite obisku Tininega bloga. Seveda tudi tokrat ne gre brez nagrade, ki je zdaj že dobro znana - bon za 10€ za nakup izdelkov Najlepšega para, ki vam ga podarja Tina

Prijavite se lahko pod mojo objavo vse do 17.5.2017!


Zelo se že veselim, kaj bo nastalo izpod vaših rok. 

Lepo vas pozdravljam in hitim na rokometno tekmo Slovenija:Nemčija. 
Že zelo dolgo nisem bila v živo na kakšni tekmi in komaj čakam!




20 komentarjev:

Valerija pravi ...

Krasno voščilnico si naredila Vladka, ampak s tem izzivom pa si nam resnično zastavila težko nalogo. Kaj takega še nisem nikoli delala in tudi tokrat ne vem če bo volja in čas ;)

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, kot ponavadi, ti ne greš po najlažji poti:), ta tvoja varianta je še težja, ali pa vsaj zahteva bistveno več truda. Je pa zelo lepa in res posebna. Upam, da mi bo uspelo kaj scumprati:). Lep pozdravček, Andreja

moi pravi ...

O, to pa je moj izziv, saj so mi take voščilnice res všeč. Čeprav take drsne še nisem delala, pa se je mogoče lotim. za zihr pa bom naredila sigurno eno po Majdino ;)
Lepo voščilnico si naredila in z Oxidi si očitno na ti. Česar se lotiš, ti uspe. Pa super ideja z nadaljevanjem voščila ;)

Klara pravi ...

Ooo kako luštna inspiracija in pikapoka :)! Upam,da dobim kakšno idejo :)

Majda pravi ...

Še ena čudovita drsalnica po TVOJE, pred očmi imam še vedno tvojo mornarsko, tale je pa spet tako oh in sploh... brez besed sem...
Že v naprej se veselim, kaj vse bodo dekleta pričarala :-)))
Naj pikapoka prinese srečo tudi tebi - meni jo je, s tvojo objavo, Majda

MA-MI pravi ...

Vladka, tale tvoja ideja s premikajočo se pikapolonico mi je prav simpatična. Tam na robu okna se ona sprehaja gor in dol ter pošilja lepa voščila. Krasna zamisel in še boljša izvedba, a o tem sploh ni bilo dvoma.

Lp, Maja

Helena pravi ...

Uh, izziv in pol :) Tvoja izvedba drsalnice je še malce bolj zahtevna, ampak izpade fantastično. Čudovito ozadje in vse skupaj v toplih sončnih barvah.

Janja pravi ...

Ljubko pikapolonico si lepo umestila na voščilnico in ji dodala še element presenečenja in zabave s premikajočo pikapolonico. Krasen izziv.

Tina pravi ...

Ojej....kako je pa tvoja pikapolonica simpatična!!! To mi je pa svetovna ideja...da se ta drobcena živalica sprehaja med cvetjem!!!

Metuljčica pravi ...

Joj, to pa je izziv, sploh tale tvoj, s potegom in pikapolonica je res prava popestritev že tako lepe voščilnice, svetovna si! Čudovito ti je uspelo in hvala za pomoč preko videa.

helena pravi ...

Tale izziv je pa res izziv z veliko začetnico. Mislim, da bo kar trd oreh, ampak zato pa se imenuje izuziv, mar ne?
Tvoja voščilnica pa je prav "nemarno" lepa.

Goga pravi ...

Ooo kok fajn izziv. S kovančki sem se že igrala, tako da se mogoče tokrat lotim ene na poteg. Tvoja je krasna, pikapoka se prav elegantno premika med rožicami.
Lp Lili

Maja pravi ...

Kako lušna pika poka. Izziv pa je kar zakompliciran. Drsalnic še nisem delala, tako bo to mogoče spodbuda, da se jih lotim.

Hali pravi ...

Joj kako je lepa in pikapoka je prav luštna. Upam, d aujamem trenutek ali dva, da jih tudi jaz po dolgem času naredim, te drsalnice :-)

Renata pravi ...

Kako luštno si umestila pikapolonico Vladka. Še eden izmed tvojih prekrasnih izdelkov. Tokrat sem se pa tudi jaz opogumila narediti nekaj izven ustaljenih tirnic in se vam pridružila :)

oldpunca pravi ...

Vem, da spet pozno prihajam naokoli. :-) Čas, ki ga je zmerom premalo, je kriv. Čisto sem navdušena nad tvojo pikapolonico, ki se skriva med cvetjem. :-) Spet sta nam pripravili krasen izziv in našli super inspiracijo pri Majdi.

Ne-Ja pravi ...

Že pri tini sem rekla da bom tokrat nadrsala, samo sedaj ko vidim še tvojo lepotičko mi nekako ideje na dajo miru. Bo treba iti v akcijo ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tudi sama sem pozna...sorry...to pa še ne pomeni da nisem navdušena nad tvojo drsalnico....Pri najboljši volji in z vsem spoštovanjem.....ni šans da se je lotim....jaz bom drajsala po vijugah.

Tina Z. pravi ...

tole je pa voščilnica za vikat, poleg tega da fantastično izgleda ima še ta sofisticiran mehanizem ... efekt je prekrasen, upam, mi uspe kakšna klasična s kovancem ...

AndrejaM pravi ...

Tale pikapoka je prav res presenečenje, da se premika! In tako ljubko se skrije med cvetove. Ponavadi so premikajoči elementi večji, zato sem še toliko bolj navdušena!