torek, 28. februar 2017

Triptih, ki to še ni ali mavrica za Craftalnico

Očitno me je zajela "platno" mrzlica. Po tistem z lestvijo do lune, me je izziv v Craftalnici spodbudil k temu, da naredim triptih (kar me spominja na Šeligov Triptih Agate Schwarzkobler) enako velikih platen, katerim bo skupno to, da se "dogajajo" na nebu in da so prisotne hiške ter misel. In tako sem tokrat izdelala mavrico, ki je valovita namesto obokana in do nje napeljala vrvico. Če je bilo torej treba do lune splezati po lestvi, je za dosego mavrice treba splezati po vrvi. Tudi tokrat je platno velikosti 20 x 60 cm.



Z ozadjem sem se pošteno poigrala. Najprej sem nanesla gesso in nato razredčene tempere, od sive, modre pa vse do roza barve. Ko se je to delno posušilo, sem z vlažilnim robčkom odstranjevala barvo in jo ponekod razmazala. Se mi zdi, da je nastalo zanimivo nebo. Kaj menite? Ne pa me vprašat do kod so bile moje roke modre :))



Za pravljičen izgled ne gre brez hiš in dreves na mavrici in oblakih. Zato tudi temu primeren napis. Kar pa se tiče samih barv mavrice, ki sem jih nanesla z akvarelnimi barvami, pa sem se držala navodila izziva, saj je potrebno slediti pravemu vrstnemu redu in tako izdelek prijavljam v Craftalnico.


Tako, zdaj pa sledi razmišljanje o tem, kako bi lahko izgledalo tretje platno, kajti brez njega tudi triptiha ne bo :) Verjetno bom šla v smer dežja ali pa bom počakala naslednji izziv :). 
Bodite lepo!


20 komentarjev:

Goga pravi ...

Vladtka tole je pa res projekt vreden vsakega našega vzdiha. Tale tvoja platna mene peljejo v pravljični svet. Tale mavričasta je prav tako čudovita kakor prva z lojtrco. Prosim z zadnjo počakaj na naslednji izziv.
Vesela in ponosna sem, da smo ti prav v Craft- alnici dale takšen zagon. Lp Lili

Tjaša pravi ...

Tole platno je pa čudovito! Pa saj ne vem kaj napisati kot to: kapo dol. Krasno je. Komaj čakam tretji del ;)

moi pravi ...

Kakšne ideje! Z vrvjo do mavrice in nazaj. Pa hiške na nebu in oblakih. Domišljija ti dela 120/h. Že platno z luno je bilo svetovno, sedaj še to z mavrico. Sem vesela, da te je mavrični izziv spodbudil k taki umetnini.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Veš kaj, če bi bil Triptih Agate Schwarzkobler tako imeniten za branje, bi bile knjige sposojene v eno, tako pa....tvoj triptih se nikakor ne more primerjati s tako (ojej, saj veš kako se dijaki izrazijo ko morajo prebrat tako literaturo...2x pip pip)...tole je preprosto idejno in izvedeno krasno. Res je nekaj posebnega in drugič ti predlagam da uporabiš rjavo barvo, tako da bodo drugi mislili, da si bila 1 mesec na morju , ko boš tako lepo porjavela:-)).

Renata pravi ...

Waw! Prekrasno je, kot tudi prejšnje! Se že veselim tretjega dela :)

Valerija pravi ...

Uau, še en fenomenalen projekt. Vse mi je všeč, še posebej pa to, da hiške stojijo na mavrici in ne pod njo... Super!

Andreja pravi ...

Vladka, tvoja serija platen je fantastična in vsako platno je lepše :-))
Super si se znašla in naredila lepo in predvsem velikooo mavrico. Lepo si packala in dopackala v vrhunski izdelek.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, očitno boš s tvojimi platni še daleč "prilezla":) in to z lestvijo ali vrvjo. Že to, da prideš do take ideje je fenomenalno, da pa še vse to skup spraviš pa neprecenljivo. Vse čestitke in za takšno stvar so tudi "osra.." roke več kot dovoljene in spregledane:). Pozdravček, Andreja

oldpunca pravi ...

Se mi zdi, da spet kandidiraš za TOP3. :-))) Prsti so pri takšnem ustvarjanju res umazani, ampak občutek, ko ustvariš nekaj tako lepega, pa je božanski. Hvala za tole čarobno platno s prelepo mislijo. Čakam še zadnjo iz triptiha. :-)))

Sapfina (Barbara) pravi ...

Carobno, pravljicno in dih jemajoce je tvoje platno. Se ze veselim tretjega dela ;)

Metuljčica pravi ...

Jaz prav uživam ob tvojih platno projektih. Ta z mavrico je fantastičen.

Zvonka pravi ...

Kako domiselno spet s to vrvico in verjamem, da si zelo uživala, prsti se bodo že očistili.

Hali pravi ...

Čudovito, mavrica je tako lepo pravljična in potem še čarobne hiške - popolno. O pobarvanih prstih ne bi zgubljala besed, že cel teden hodim z mavričnimi prsti okrog.

Biljana pravi ...

Ooo, res zelo lepo, še najbolj mi je mavrica padla v oči, res je nekaj posebnega.

Janja pravi ...

Meni se zdi že velik podvig, da se podaš iz velikosti voščilnice, na to velikost platna. Hiške na plavajočih oblakih in pisani mavrici so tako luštne. Krasno si jih umestila. Lp

Majda pravi ...

(https://www.youtube.com/watch?v=oSsQsFS8Us0) - tole odmeva pri meni med občudovanjem tvoje čudovite poslikave ... Pesem je iz filma, ki naju veža z našo najmlajšo. Vedno znova me spomni, koliko pravljičnega in čarobnega nosi v sebi in danes ugotavljam - enako Vladka lahko rečeš tudi zase: " I've Got The Magic In Me".
Hvala, ker jo deliš z nami, Majda

Maja pravi ...

Zelo zanimiv projekt. Me prav zanima, kaj bo nastalo pri tretjem platnu.

N-Eva pravi ...

Z največjim veseljem bi se zatekla v to tvoje pravljično mesto med oblaki...

Tanja E. pravi ...

Čudovito draga Vladka!! Hvala, ker deliš z nami v Craftalnici, LP:)

Trenutki kreativnosti pravi ...

Čudovito platno si izdelala in mu nadela barve mavrice. Navdušena sem!
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!